Воскресенье, 19.05.2024, 10:27

БрокБест все виды таможенных брокерских услуг

Меню сайта
Календарь
«  Январь 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Курс валют
Погода
Новини
Партнер
Oborot.ru - информационные и интернет-технологии для вашего бизнеса
SpyLog
Партнер
Мини-чат

Главная » 2012 » Январь » 16 » Введення в дію попереднього документального контролю значно швидше прискорює процедури перевірки на кордоні
00:53
Введення в дію попереднього документального контролю значно швидше прискорює процедури перевірки на кордоні

Як відомо, з 15 грудня на митних кордонах України запроваджено попередній документальний контроль. Суміжні контролюючі служби скорочено до мінімуму. Їхні функції на кордоні відтепер делеговані митникам. Така практика вже застосована в країнах ЄС.

Як відбулося практичне введення попереднього документального контролю в пунктах пропуску Чопської митниці, ми дізнавалися у водіїв та перевізників іноземних та українських фірм. Вони стверджують, що одноразове здійснення державного контролю значно скорочує час на кордоні і не потребує додаткового оформлення документів у суміжних службах.

Нагадаємо, що до введення процедури попереднього документального контролю, перевірки здійснювалися працівниками відповідних контрольних органів, як в пунктах пропуску, так і у внутрішній митниці при оформленні товарів для вільного використання. Тепер митники,  крім супровідних документів на товар та транспортний засіб, одночасно перевіряють й ті, що були підконтрольні суміжним службам.

Як розповів начальник Чопської митниці Олександр Похилько, на сьогодні попередній документальний контроль введено на кордонах зі Словаччиною, Угорщиною та Румунією. Зокрема, на автомобільних пунктах пропуску – «Тиса», «Лужанка», «Дякове» та «Ужгород», а на залізничному напрямку – «Чоп», «Павлове» і «Саловка». З 15.12.2011 по 19.12.2011 чопськими митниками перевірено та пропущено до України близько 3 тисячі вантажівок. З них – майже 600 транспортних засобів підпадала під ПДК або із залученням фахівців суміжних служб.

Якщо питань не виникає, вантаж відправляється  на внутрішню митницю.

Товар, що супроводжується всіма необхідними документами, передбаченими законодавством і міжнародними угодами, або поставляється в спеціальній упаковці, з держав, де не зафіксовані випадки захворювань, не потребує додаткової перевірки на кордоні.

Після прибуття вантажу до митниць призначення, відбувається увесь обсяг розширеного контролю: ветеринарний, санітарний, фітосанітарний. Така перевірка проводиться для того, щоб до України ввозились товари, які відповідають показникам якості та безпеки.

За словами Олександра Івановича, на сьогоднішній день якихось проблемних питань під час запровадження нового порядку здійснення ПДК на кордонах не виникало. Також відсутні скарги водіїв до роботи митників.

До речі, чопські митники до нововведень готувалися заздалегідь. Це і професійна підготовка оперативного складу, й оновлення електронної бази дозвільних документів. Заборони чи обмеження на ввезення або транзит товарів перевірятимуть з використанням даних Єдиної автоматизованої інформаційної системи.

Для України в цілому такі нововведення означатимуть більш ефективну реалізацію її транзитного потенціалу. Адже пункти пропуску на кордонах відтепер працюватимуть ще на багато швидше та комфортно.

Прес-служба Чопської митниці

Просмотров: 922 | Добавил: dimgo | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: