Воскресенье, 19.05.2024, 08:42

БрокБест все виды таможенных брокерских услуг

Меню сайта
Календарь
«  Апрель 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Курс валют
Погода
Новини
Партнер
Oborot.ru - информационные и интернет-технологии для вашего бизнеса
SpyLog
Партнер
Мини-чат

Главная » 2011 » Апрель » 28 » Кількість необхідних для митного оформлення документів буде зменшено
11:26
Кількість необхідних для митного оформлення документів буде зменшено
Прес-служба

Відбулась робоча зустріч Голови Служби Ігоря Калєтніка із Урядовим уповноваженим з питань дерегуляції господарської діяльності Михайлом Бродським.

 

 

Основною темою розмови стали шляхи зменшення кількості необхідних для митного оформлення документів. Голова Держмитслужби повідомив, що завдяки проведеній роботі кількість таких документів вже було зменшено з 87 – у 2009 році, до 65 – у 2010. Серед документів, які діють сьогодні, Держмитслужба планує залишити ті, які насамперед сприятимуть якісному захисту безпеки громадян, підтвердженню митної вартості товарів, а також документи, які використовуються у нетарифному регулюванні та впливають на нарахування податків і митних зборів.

 

 

Результатом таких дій повинно стати прискорення процедури митного контролю та митного оформлення товарів, зменшення затримок товарів у пунктах пропуску, що в свою чергу прискорить процес наповнення державного бюджету.

Працівники Держмитслужби провели ґрунтовний аналіз документів, які на сьогодні діють в Україні. Зменшення переліку документів, необхідних для митного контролю не означає їх скасування, а лише можливість їх виведення за межі митного оформлення. Тобто документи, необхідні для реалізації імпортованої продукції на території України, суб’єкт зовнішньоекономічної діяльності зможе отримати після завершення митного оформлення товарів.

 

 

Під час заходу сторони ухвалили рішення створити спільну робочу групу, до якої увійдуть спеціалісти Держмитслужби та працівники Державного комітету з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва. Ця група щоденно у співпраці з іншими контролюючими органами буде проводити роботу по зменшенню кількості документів, виноситиме відповідні пропозиції та розроблятиме зміни до законодавчих актів.

 


© Державна митна служба України

Просмотров: 612 | Добавил: dimgo | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: